HOME

DE STICHTING KITTENPLACE ZORGT ERVOOR DAT ZWANGERE POEZEN, MOEDERPOEZEN EN KITTENS IN NOOD GEHOLPEN WORDEN.

 

HOE DOEN WIJ DIT?

Zodra Kittenplace een melding krijgt over een zwangere poes in nood gaan we kijken welke opvanglocatie beschikbaar is en het beste bij het dier past. De opvanglocaties zijn bij onze vrijwilligers die hun huis beschikbaar stellen. Er wordt van te voren gezorgd dat op de opvanglocatie alle benodigde spullen aanwezig zijn. Als moederpoes bij haar opvanglocatie is, gaat zij indien nodig na enkele dagen voor een medische check naar de dierenarts. Als dit gebeurd is, kan ze in alle rust haar kittens ter wereld brengen.

De opvanglocaties hebben ervaring met het begeleiden van een bevalling. Daar waar nodig is springen wij als Kittenplace bij. Als de kittens geboren zijn worden ze gewogen en nagekeken. Als alles in orde is dan worden ze grootgebracht bij hun moeder. Vanaf het moment dat de kittens vier weken zijn, gaan we kijken welk ”gouden mandje” (van de wachtlijst) geschikt is en kunnen nieuwe baasjes komen kijken. De kittens en moederpoes worden met 4, 6 en 8 weken ontwormd bij¬†hun opvanglocatie. Zodra de kittens zelfstandig eten, drinken en kattenbakzindelijk zijn mogen ze verhuizen. De kittens zijn dan minimaal 9 weken en boven de 900 gram. Kittenplace zorgt ervoor dat de kittens gechipt en hun eerste inenting hebben gekregen. En moederpoes wordt door de dierenarts gesteriliseerd en¬†gechipt voordat zij verhuist. Zo kunnen we ook het aantal ongewenste zwangerschappen beperken.

Wij worden ook op verschillende manieren benaderd door mensen dat er kittens in nood zijn. Dit kan bijvoorbeeld doordat moederpoes geen melk heeft of dat moederpoes overleden is. Maar ook kunnen het kittens zijn die veel te jong aangeboden worden op internet. Als de situatie zo is dat de kittens heel klein zijn, worden zij opgevangen op locaties die hier ervaring mee hebben. Daar worden zij allereerst elk uur geflest, dag en nacht. Als het nodig is, is er een couveuse beschikbaar tot dat ze sterk genoeg zijn. Ieder kitten krijgt dus persoonlijke zorg op maat om ze zo de allerbeste kansen te geven op een mooi en gezond leven.


zooplus.nl

e-Boekhouden.nl