Wij zijn Stichting Kittenplace uit Alphen aan den Rijn.

Ons werk

Als stichting zetten wij ons in voor zwangere poezen in een noodsituatie en voor kittens zonder moeder of met een moeder met problemen.

Ontstaan

Zeven jaar geleden kwam ik via mijn werk voor het eerst in aanraking met drie kittens van net een uur oud. Ze waren gevonden bij een container en mijn collega kwam ze brengen met het nieuws dat ik ze mocht gaan grootbrengen. Deze drie ukkies bracht ik met veel liefde groot en mijn passie om kittens in nood te gaan helpen was geboren. Met de steun van mijn vader kon ik het ook financieel regelen en ieder jaar werd het aantal kittens dat ik binnen kreeg groter. Na een aantal jaar kreeg ik via de dierenarts ook mijn eerste zwangere moederpoes in huis. Ze was verwaarloosd, had een gebroken staart en was hoogzwanger. Met hulp van mijn collega’s op de dierenambulance deed ik mijn eerste bevalling. Dat is nu vijf jaar geleden. In de eerste jaren plaatste ik mijn blogs op een Facebooksite van iemand anders, maar dit werd teveel. Ze adviseerde mij om zelf een site te maken. Wat ik niet wist is dat er zoveel mensen genoten van mijn blogs over het wel en wee van de opvang die dit nu zouden gaan missen. Ik startte mijn eigen groep op Facebook en plaatste daar alles. De groep werd steeds groter en ook de naam Kittenplace werd meer en meer bekender.

Simone was de eerste die mij hielp bij het opvangen van dieren in nood en samen hielpen wij al vele ukkies. Ook Simone haar moeder sprong vaak bij daar waar nodig was in de opvang. In 2016 leerde ik Priscilla kennen en ook die ging mij bijstaan als mijn persoonlijke assistente. Zij nam alles bij mij uit handen waar ik in het hoogseizoen geen tijd voor had. Via de groep op Facebook kreeg ik ook veel steun. Mensen die lid waren van de Facebookgroep stuurden pakketten met spullen voor de ukkies en er kwamen donaties binnen. Ook waren er leden die het hele land afreden om ukkies of moeders op te halen en bij ons te brengen. Daar ontstond ook een mooie samenwerking met Emma. Zij reed helemaal naar Smilde in Drenthe om daar aanstaande moeder Bailey (2016) op te halen. Ook besloot ze Bailey op te vangen bij haar thuis. Inmiddels werd het al een heel team die allemaal dag en nacht klaar stonden voor de dieren in nood. Met gebrek aan opvang en teveel hulpvraag voor dieren in nood benaderden wij Danielle of ze het misschien leuk zou vinden om een aanstaande moeder in huis te nemen. Ze was meteen heel enthousiast en met het in huis nemen van aanstaande moeder Misha (2016) ontstond zo de vijfde opvanglocatie van Kittenplace! In oktober 2016 wist ik het: we worden een stichting! We zijn informatie gaan inwinnen en ik wilde het lanceren om 00.00 op 01-01-2017 op de Facebooksite van Kittenplace. Ik heb Nancy gevraagd in het bestuur te komen, net als Emma en daar waren we dan officieel: “Stichting Kittenplace”. In 2016 hebben we in totaal meer dan 140 dieren geholpen en zijn we landelijk bekend geworden.

zooplus.nl

e-Boekhouden.nl

woordvoerder Stichting Kittenplace voor bedrijven: Mevr. N. Wilmink (n.wilmink@live.nl)