Skip to main content

Meest gestelde vragen over adoptie

Waar komen de katten van Stichting Kittenplace vandaan?

Wij vangen voornamelijk zwangere poezen, poezen met jonge kittens en moederloze kittens op. Dit kunnen poezen en/of kittens zijn die op straat zijn aangetroffen, uit een huisje komen waar men (tijdelijk) niet meer voor hen kan zorgen, die door de politie uit huis gehaald zijn, en soortgelijke situaties. Wij helpen vanuit verschillende opvang locaties in Zuid-Holland onder andere bij de bevalling. Wij socialiseren de katten, verzorgen ze met liefde, geven medische zorg indien nodig, helpen ze weer op een gezond gewicht te krijgen en herplaatsen ze vervolgens zodat ze een gouden toekomst tegemoet kunnen gaan. In sommige gevallen gaat de moederpoes, gesteriliseerd, terug naar het huisje waar zij vandaan kwam. Dit gaat uiteraard altijd in overleg aangezien geen situatie hetzelfde is. Wij kiezen altijd wat het beste is voor het katje. Op onze facebook pagina plaatsen wij alle katjes die nieuw personeel zoeken.

Hoe werken de berichten op de Facebook pagina?

Het is alleen mogelijk om te reageren als er kittens en moederpoezen beschikbaar zijn voor adoptie en op de facebookpagina zijn geplaatst. Alle berichten waarvan de katjes inmiddels een gouden mandje hebben gevonden zullen worden verwijderd van de pagina. Hierdoor is er een duidelijk overzicht op de pagina van wie er nog beschikbaar is voor adoptie. Alle moederpoezen en/of kittens die zichtbaar zijn op de pagina zijn dus nog te adopteren.

Hoe werkt het adoptieformulier?

Het adoptieteam werkt met een adoptieformulier.
Iedereen die op een moederpoes en/of kitten reageert krijgt een gelijke kans. Wij zoeken echt naar de beste match voor de katjes en hun nieuwe personeel. Wanneer u interesse heeft dient u dit formulier in te vullen. Dit formulier staat tevens op de facebook pagina als een PDF bestand dat is geplaatst onder het kopje ‘uitgelicht’.

Heeft u interesse in een moederpoes en/of kitten die ter adoptie aangeboden is?

Vul dan gelijk het adoptie formulier in. Zijn er andere vragen of heb je geen Facebook account stuur dan een mail naar adoptie@stichtingkittenplace.nl
Wij maken na ongeveer 5 dagen een match tussen de kat en misschien wel u. Na de match kunt u op bezoek gaan voor een kennismaking met de kat. Bevalt de kennismaking van jou/jullie & onze kant en ben je verliefd? Gefeliciteerd! De purrrrfecte match is gemaakt!

Wanneer mogen ze verhuizen?

Als de kittens ongeveer 9 weken zijn, gaan ze naar de dierenarts voor een check, chip en hun 1e enting en ze krijgen dan ook hun inentingsboekje. Ook zijn ze volgens schema ontwormd, en ontvlooit. Als ze bij de dierenarts zijn geweest voor hun enting en chip, alles is goed en blijft goed gaan, mogen ze na een klein weekje verhuizen. Moederpoezen worden op onze kosten gesteriliseerd en gechipt, en mogen dan ook verhuizen. De datum van verhuizing gaat in overleg met de opvang locatie.

Kan ik ook één kitten adopteren?

De kittens worden nooit alleen geplaatst wanneer er geen ander huisdier (hond en/of kat) al in huis is. Wanneer er wel al een ander huisdier is, dan kunnen de kittens wel alleen verhuizen. Moederpoezen zouden wel volledig alleen geplaatst mogen worden.

Ben ik verplicht om mijn kitten te laten neutraliseren (castreren/steriliseren)?

Wij geven dringend advies om de kittens te laten neutraliseren (castreren/steriliseren) wanneer deze oud genoeg is/zijn. Heel soms hebben wij kittens in de opvang die al oud genoeg zijn en deze laten wij wel al in de opvang op onze kosten neutraliseren voor de verhuizing. De moederpoezen laten wij altijd steriliseren.

Wat is de prijs van een moederpoes en/of kitten?

De kosten zijn: Kittens € 175,-
Fleskittens € 250,-
Moederpoezen € 100,-
Het prijsverschil tussen kittens en fleskittens zit in de intensieve zorg die fleskittens hebben gehad. Als het fleskittens zijn, staat dit er altijd bij vermeld. Dit zijn de vaste prijzen die wij rekenen en wij kunnen hier niet vanaf wijken. De prijzen zijn sinds dit jaar iets omhoog gegaan omdat de dierenartskosten helaas ook zijn verhoogd.

Hoe werkt de betaling?

Als u na de kennismaking zeker bent van de adoptie, dan krijgt het adoptieteam dit door van de opvanglocatie. Wij sturen u vervolgens de betalingsgegevens. Zodra de betaling in goede orde is ontvangen, mogen de moederpoes en/of kittens worden opgehaald op de door jullie onderling afgesproken datum. De betaling dient in zijn geheel te zijn voldaan voor het ophalen.

Borg

In September 2023 zijn wij gestart met het vragen van borg om zo de neutralisatie nog meer te stimuleren. De adoptant betaald 100 euro borg en tekent een contract dat ze het kitten binnen 7 maanden na het betalen van het adoptie bedrag terugkrijgen na het toezenden van het getekende contract en de nota van de dierenarts. Zodra de adoptant dat gemaild heeft komt de borg dezelfde dag nog terug op de rekening. De verantwoording van het terugvragen van de borg ligt bij de adoptant maar wij sturen vanuit de stichting een herinnering mail als het vijf maanden is na adoptie en weer een maand later volgt er een mail met de herinnering dat het de laatste maand is om de papieren op te sturen en de borg terug te kunnen vragen. Ook zullen we vragen wat de reden is dat het kitten nog niet geneutraliseerd is.

Geen wachtlijst

Vanwege een her-organisatie werken wij vanaf heden niet meer met een wachtlijst. Op de wachtlijst stonden bijna 900 personen waardoor het onmogelijk was om hier een overzicht in te krijgen en te houden.
Wanneer u op onze Facebook adoptie pagina een kitten en/of moederpoes ziet staan die je graag zou willen adopteren vul dan het adoptie formulier in. Hierdoor krijgt iedereen een gelijke en eerlijke kans op een moederpoes en/of kitten.
Wij willen natuurlijk de beste match voor de katjes en hun nieuwe personeel vinden. Voor overige vragen kan je een mail sturen naar adoptie@stichtingkittenplace.nl
Niet in het bezit van een Facebook account? Geen probleem, mail ons een berichtje en we helpen je graag verder.

Elke kat verdient goede zorg