Skip to main content

Het ontstaan van KittenPlace

Alles om de dieren te helpen.

Ruim 14 jaar geleden kwam Anja Kraaij, via haar toenmalige werk bij de dierenambulance, in aanraking met drie kittens van net een uur oud. Deze kittens waren gevonden door een collega van Anja bij een container. De kittens hadden veel hulp nodig. En die passie om kittens in nood te gaan helpen was geboren bij Anja. Kort daarna kreeg Anja, via de dierenarts, ook haar eerste zwangere poes in huis. Deze poes was verwaarloosd, had een gebroken staart en was hoogzwanger. Met haar toenmalige collega’s deed Anja haar eerste bevalling. Ieder jaar werd het aantal kittens dat bij Anja kwam groter. Zij schreef hierover in blogs op een al bestaande facebookgroep over katten. Toen bleek dat er erg veel belangstelling voor haar ervaringen was, is er een besloten facebook groep aangemaakt, zodat iedereen kon lezen over Anja’s opvang. Deze facebook groep onder de naam Kittenplace heeft inmiddels meer dan 10.000 volgers.

Landelijk bekend

Dankzij de hulp van vele bijzondere mensen die vanaf het eerste moment hun steun hebben aangeboden en de groep op facebook is Kittenplace ook landelijk bekend.
Op 1 januari 2017 werd de stichting officieel en werd KittenPlace geboren. Nu met hulp van vele vrijwilligers kunnen wij als Stichting veel zwangere poezen en kittens helpen in noodsituaties. In 2017 hebben wij als Stichting 33 poezen kunnen helpen bij hun bevalling. In 2018 waren dit 21 poezen. In 2019 waren dit 41 poezen. In 2020 waren dit 31 poezen. En in 2021 waren dit 35 poezen. In 2017 hebben wij 217 kittens grootgebracht en gezorgd voor nieuwe huisjes. In 2018 waren dit 127 kittens. In 2019 waren dit 141 kittens. In 2020 waren dit 144 kittens. En in 2021 waren dit 157 kittens. Wat natuurlijk een fantastisch resultaat is!

Resultaten

Visie

Hulp bieden aan dieren in nood. Het terugdringen van het overschot aan moederpoezen en kittens door het opvangen, socialiseren en herplaatsen.

Missie 

De Stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het steriliseren en chippen van moederpoezen voor herplaatsing. Voorlichting geven hoe bepaalde situaties te voorkomen.

Bestuur

Wie wij zijn

De Stichting wordt gevormd door haar bestuur en vrijwilligers en is volledig afhankelijk van hun inzet en giften.

Naast de giften en inzet op vrijwillige basis van de bestuurders en vrijwilligers hoopt de stichting op donaties van belangstellende (vaste donateurs) en bedrijven. Ook worden er vergoedingen gevraagd voor adoptie van de kittens en moederpoezen voor de gemaakte kosten zoals bijvoorbeeld de dierenarts en voeding.

De donaties en giften in natura bepalen voor een groot gedeelte in hoeverre KittenPlace haar doel kan neerzetten.

Anja Kraaij

Voorzitter

Britt van Oudgaarden

Penningmeester

Jamie van der Lep

Secretaris

Karin Seegers

algemeen lid, dierenarts en UBN

Vrijwilligersteam 2024

Wie wij zijn

Het KittenPlace team bestaat uit vele fantastisch vrijwilligers die zich met veel liefde en plezier inzetten om zoveel mogelijk dieren in nood te helpen.

Team 2024 bestaat uit: Anja, Barbara, Britt, Floor, Francesca, Jamie, Karin, Leonie, Lilian, Margo, Mariëlle Marlies, Lianne, Rowana, Janet, Corina, Anne-Maaike, Petra, Yvette, Renée, Brendie, Bianca en Emma.

Jaarverslagen en beleidsplannen

Dankzij de steun van onze nieuwe baasjes en donateurs zijn wij succesvol en behalen we goede resultaten. Hierover zijn wij heel open. Het is immers niet ons geld, maar het geld van de moederpoezen en kittens. Onze jaarverslagen zijn voor iedereen te bekijken. Stichting Kittenplace heeft de ANBI-status met het RSIN nummer 857121637. Sinds die tijd worden de jaarrekeningen opgesteld volgens de daarvoor geldende richtlijnen.

In Memoriam. 

Helemaal stil en verdrietig

Ter nagedachtenis aan onze lieve vriendin en dierbare collega:  Simone Oppelaar.

Wij hebben Simone leren kennen als iemand die zeer betrokken was bij Stichting Kittenplace al vanaf het prille begin. Voor ons was Simone een lieve, trouwe en zorgzame collega en vriendin. Wij zullen haar in alles missen. Haar betrokkenheid en zorgzaamheid waren altijd een bron van energie en kracht. Simone heeft een grote bijdrage geleverd aan alles wat ook maar enigszins met onze stichting te maken had. Voor haar jarenlange inzet zijn wij haar zeer veel dank verschuldigd.

Rust zacht……. lieve Simone.

Namens Anja en team KittenPlace.

 

Elke kat verdient goede zorg